Genomineerd!
Mijn inzending voor de wedstrijd: "In de geest van Jan Mankes" is één van de vijfentwintig door de vakjury genomineerde kunstwerken. 
Gerdyksterwei
Droge Naald, 11,5 x 15 cm
Dit is een droge naald van bomen langs de "Gerdyksterwei" nabij Beetsterzwaag in Friesland, vlakbij de woonplaats van Jan Mankes; de Knipe. Jan Mankes probeerde in alle eenvoud mooie dingen te maken. In dit werk ving ik het licht dat door de bomen valt op een zonnige avond. 
Op 6 juli wordt de winnaar bekend gemaakt.
Expositie
De exposities worden georganiseerd door Stichting 100 Jaar Jan Mankes.
De 25 beste kunstwerken volgens de vakjury én de 25 kunstwerken met de meeste stemmen van het publiek worden vanaf zaterdag 12 september geëxposeerd op verschillende plaatsen in Eerbeek. Eerst van 12 september tot 26 september in de Kruiskerk en 30 september tot 15 november bij diverse ondernemers in Eerbeek. 

Nynke & Blom
Op 13 april is onze ruimte voor kunst stilletjes open gegaan. In deze ruimte hebben we onze ateliers, kunnen we workshops geven en is ruimte om kunst te exposeren. 
Wandelwerken
Op 12 juni is de expositie Wandelwerken geopend met werken van éénentwintig verschillende kunstenaars die werk laten zien dat is geinspireerd op wandelen. Nynke en ik doen hier zelf ook aan mee.
De galerie is geopend van woensdag tot en met zondag van 13:00-17:00. De expostie loopt nog tot 16 augustus.
Hierboven zie je Wandelwerk van Nynke Venema en mijn schilderij "Om de Aist".
Back to Top